Kehon palautuminen

Kehon palautuminen

Mitä palautuminen tarkoittaa? Palaudunko itse riittävästi? Miksi ylipäätään pitää palautua?

Tässä artikkelissä käsitellään ytimekkäästi seuraavat asiat:

Mitä palautuminen on ja mihin sitä tarvitaan?

Palautumisella tarkoitetaan prosessia, jonka aikana sekä henkinen että fyysinen kuormituksemme palaa rasitusta edeltävälle tasolle. Sanotaan, että ihminen lataa akkuja ja itse asiassa vertauskuva on oikein osuva.

Palautumista tarvitaan muun muassa työstä ja tavoitteellisista harrastuksista. Onnistunut palautuminen edesauttaa hyvinvointia ja toimintakykyä sekä sitä kautta elämänlaatua.

Jos palautuminen on pitkään riittämättömällä tasolla, saattaa kehomme reagoida muun muassa väsymyksellä tai mielialan laskulla. Myös immuunipuolustus heikkenee usein.

Hyvin palautuneen kehon puolestaan tunnistaa siitä, että yleinen olotila on hyvä, treenaaminen tuntuu mieluisalta, tuloksia tulee ja mieli pysyy vireänä.

Tavoitteena voidaan pitää sitä, että löytyy oikeanlainen kuormituksen ja palautumisen tasapaino.

Palautuminen ja liikunta

Raskaasta liikuntasuorituksesta pitää palautua, muuten kehitystä ei tapahdu ja olemme lisäksi alttiimpia vaivoille. Kevyesti kuormittava liikunta puolestaan tukee palautumista. Verenkierto lisääntyy ja sitä myöten lihaksista poistuu maitohappoja ja harjoittelusta aiheutuneet mikrovauriot korjautuvat. itse asiassa kevyt liikunta palauttaa kehoa paremmin kuin pelkkä lepo. 

On hyvä muistaa, että kehitystä ei tapahdu ilman, että keho palautuu.

Lepo osana palautumista

Laadukas ja riittävä uni ovat avainasemassa palautumisessa. Nukkumisesta kannattaa pitää kiinni, vaikka elämä elämä olisi kuinka kiireistä, tai oikeastaan etenkin silloin. Säännöllinen unirytmi kannattaa, sillä se edesauttaa unen hyvää laatua

On syytä muistaa, että lepo ei ole ainoastaan fyysistä nukkumista, vaan myös henkinen prosessi. Tämä tarkoittaa itselle rentouttavia harrastuksia ja sosiaalisia suhteita, jotka antavat enemmän kuin ottavat.

Palautuminen ja ravinto

Ihmiskeho rakastaa säännöllisyyttä. Näin ollen säännöllinen ateriarytmi tukee hyvin myös palautumista. Toki keholle halutaan antaa myös sellaisia ravinteita, että palautuminen ja kehittyminen olisi optimaalista. Tämä tarkoittaa kulutukseen nähden riittävää määrää hiilihydraatteja ja proteiineja sekä sopivasti hyviä rasvoja.

Palautumista voi edesauttaa myös oikeanlaisilla lisäravinteilla. Yksi tällainen on Pro Elinvoiman yhdistelmätuote Magnesium. Siinä magnesium tukee lihasten normaalia toimintaa ja kasvua sekä yhdessä B6-vitamiinin kanssa myös vähentää väsymystä ja uupumusta. Valmisteen kuparilla, sinkillä ja D-vitamiinilla on immuunijärjestelmää ylläpitävä vaikutus ja tuote tukee siis myös vastustuskykyä. Hyvinvoiva keho toki myös palautuu paremmin.

Hyödynnä -50% tarjous!

Magnesium nyt 21,45 €
(norm. 47,90 €)

Magnesium

Uusimmat

Kehon palautuminen

Mitä palautuminen tarkoittaa? Palaudunko itse riittävästi? Miksi ylipäätään pitää palautua? Tässä artikkelissä käsitellään ytimekkäästi seuraavat asiat: Mitä palautuminen on ja

Lue lisää

Seuraa meitä somessa

Hyvinvointisi vaikuttaa kaikkeen mitä teet. Vaikuta sinä hyvinvointiisi.